Дохід від азартних ігор в Європі і Україні

У 2021 році загальний дохід ринку азартних ігор у Європі збільшився на 7,5%. Це стало можливим завдяки зростанню онлайн-ринку. Проте сукупний прибуток ринку азартних ігор все-таки зменшився на 13% порівняно з 2019 роком, оскільки пандемія Covid-19 продовжує обмежувати діяльність гральних операторів.

За інформацією Європейської асоціації гемблінгу і ставок (ЄАГС), на кінець минулого року загальний дохід від азартних ігор у Європі виріс до позначки 87,2 млрд євро. Це більше ніж у 2020-му, проте менше ніж у 2019 році. Три роки тому він перебував на рівні 100 млрд. євро.

За прогнозом ЄАГС, 2022-й стане роком стрімкого зростання у цій сфері. До 2026-го об’єм доходу має становити 126 млрд. євро. Головним фактором росту експерти вважають збільшення доходу у секторі онлайн-ставок.

В Україні також очікують на розширення ринку азартних ігор. Проте все буде залежати від законопроекту 2713-д. За інформацією «легальних букмекерів», якщо Верховна Рада його прийме, то в нашій країні запуститься реформа грального бізнесу. Завдяки 2713-д будуть створені сприятливі умови для для розвитку індустрії легального гемблінгу.

За попередньою інформацією, декілька відомих міжнародних букмекерів очікують на прийняття цього законопроекту. Одразу після цього вони спробують отримати українську ліцензію. Серед них такі світові гіганти як: Bwin, Coral, Ladbrokes, Party Poker та інші.

Поки що українську ліцензію здобули тільки три букмекерські контори — «Паріматч», «Фан Спорт» і Vbet. Що стосується онлайн-казино, то тут ситуація набагато краща. Дозвіл на ведення своєї діяльності в Україні отримали 14 ігрових платформ.

Від Emmett